Jäseninfo

Kuinka pääsen jäseneksi? 

Ennen jäseneksi pyrkimistä kehoitamme tulemaan tutustumaan toimintaamme, esimerkiksi maasto- tai raunio-/rakennusetsintäharjoituksiin, tottelevaisuustreeneihin, joita järjestetään joka viikko. Ota rohkeasti yhteyttä:
kouvolanpelastuskoirat(at)gmail.com


Jäseneksi pääseminen edellyttää hallituksen hyväksynnän. Kun pyrit jäseneksi, niin lähetä avoin hakemus sähköpostitse osoitteeseen kouvolanpelastuskoirat@gmail.com, jossa kerrot yhteystietosi (nimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite, kotiosoite), mahdollisesta koirakokemuksestasi, tavoitteistasi ja mahdollisesti jo olemassa olevista koulutuksista/tuloksistasi. Hakemus käsitellään mahdollisimman pian ja sinuun otetaan yhteyttä. Älä siis maksa jäsenmaksua, ennen kuin olet saanut hallituksen hyväksynnän jäseneksi.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Kouvolan pelastuskoirat ry:n jäsenyydestä

Harjoitustoiminnan ensisijainen tarkoitus on mielekäs koiraharrastus hyvässä porukassa. Yhdessä oppien ja iloisella mielellä, oli sitten tavoitteita tai ei. Kopeko:n jäsenenä voit treenata omaehtoisesti kaikissa viikkotreeneissä ja osallistua kaikkiin koulutuksiin vapaasti. Tai voit lähteä kouluttautumaan hälytysryhmätoimintaan.

Kaikki jäsenet ovat oikeutettuja osallistumaan avoimiin tottelevaisuus-, jälki-, raunio- ja henkilöhakuharjoituksiin sekä järjestämään niitä Kouvolan pelastuskoirat ry:n nimenhuudossa. Kaikkien jäsenien käytössä ovat myös treenikenttä ja yhdistyksen käytössä olevat maa-alueet sekä rakennusetsintäkohteet ja Kuusankosken rauniot. 

Hälytysryhmään pääsy edellyttää Vapepan etsintäkurssin suorituksen tai/ja vaaditun taitotason saavuttamisen joko apu- tai koiranohjaajana sekä hälytysryhmän suosituksen. Hälytysryhmässä treenaa myös KoE:n koirakoita, jotka ovat sitoutuneet Kopeko:n hälytysryhmän sääntöihin. 
Kaikille hälyryhmään sitoutuneille koirakoille luodaan yksilölliset koulutuspolut, jotta eteneminen koiran kanssa on sujuvaa.

Hälytystehtävillä voit toimia henkilöetsijänä, kun Vapepan etsintäkurssi on suoritettu ja henkilö on sitoutunut hälytysryhmän toimintaan/koulutuspolkuihin.  
Koiran kanssa hälytystehtäville pääsy edellyttää monen vuoden koulutuksen ohjaajalta ja koiralta. Pelastuskoiratoiminta on sitova ja vaativa harrastus, mutta kehittävä ja palkitseva. Pelastuskoiraohjaajalta vaaditaan sitoutumista kouluttautumiseen, vaitoloon ja hälytysryhmän sääntöihin.

Onnistunut viranomaisen avustaminen, ja mahdollinen kadonneen henkilön löytyminen, on kuitenkin erittäin palkitseva kokemus. Myös ryhmän kanssa harjoittelu tuo monia onnistumisen kokemuksia ja vahvistaa kaikkia niitä valmiuksia, joita todellisissa etsinnöissä tarvitaan. Osana hälytysryhmää olet mukana tärkeässä yhteiskunnallisesti merkittävässä vapaaehtois- ja auttamistyössä!

Lisätietoja hälytysryhmätoiminnasta hälytysryhmän ryhmänjohtajalta: Niina Soisalo 040 596 8198
Suomen Palveluskoiraliiton pelastuskoirien ja ohjaajien valmiuskoulutusjärjestelmä
Tietoa Vapepa:sta


Jäsenmaksu tilille:
Kouvolan pelastuskoirat ry

OP:  FI 26 575001 2033 6905

Jäsenmaksu 35 €. Perhejäsenmaksu 15 € (varsinaisen jäsenen perheenjäsen jolla ei ole koulutettavaa koiraa). Liittymismaksu 10 € veloitetaan jäseneksi liittymisen yhteydessä kertaveloituksena.
Muista käyttää maksuviitettä 20006.


Jäsenmaksu vahvistetaan vuosikokouksessa, älä maksa ko. vuoden jäsenmaksua ennen vuosikokousta.

Lisätietoa jäsenyyteen liittyvistä asioista saat sähköpostitse jäsensihteeriltä tai ottamalla yhteyttä hallituksen jäseniin.Jäsensihteerit
Marja Toijanen ja Niina Soisalo
kouvolanpelastuskoirat@gmail.com 
puh. 050 414 0806 Marja
puh. 040 596 8198 Niina

Jos olet siirtymässä toisesta hälytysryhmästä suoraan Kopeko:n hälytysryhmään, niin ota yhteys:
Vapepa-yhteyshenkilö/hälytysryhmän ryhmänjohtaja
Niina Soisalo
ninnafiesta(at)gmail.com
puh. 040 596 8198