Jäseninfo

Kuinka pääsen jäseneksi? 

Ennen jäseneksi pyrkimistä kehoitamme tulemaan tutustumaan toimintaamme, esimerkiksi maasto- tai rakennusetsintäharjoituksiin ja tottelevaisuuskoulutukseen, joita järjestetään joka viikko. Ota rohkeasti yhteyttä:
kouvolanpelastuskoirat(at)gmail.com
Jäsensihteeri Essi Vainio

Jäseneksi pääseminen edellyttää hallituksen hyväksynnän. Kun pyrit jäseneksi, niin lähetä avoin hakemus sähköpostitse osoitteeseen kouvolanpelastuskoirat@gmail.com, jossa kerrot yhteystietosi (nimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite, kotiosoite), mahdollisesta koirakokemuksestasi, tavoitteistasi ja mahdollisesti jo olemassa olevista koulutuksista/tuloksistasi. Hakemus käsitellään mahdollisimman pian ja sinuun otetaan yhteyttä. Älä siis maksa jäsenmaksua, ennen kuin olet saanut hallituksen hyväksynnän jäseneksi.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Kouvolan pelastuskoirat ry:n jäsenyydestä

Harjoitustoiminnan ensisijainen tarkoitus on mielekäs koiraharrastus hyvässä porukassa. Yhdessä oppien ja iloisella mielellä.

Kaikki jäsenet ovat oikeutettuja osallistumaan avoimiin tottelevaisuus-, jälki-, raunio- ja henkilöhakuharjoituksiin sekä järjestämään niitä Kouvolan pelastuskoirat ry:n nimenhuudossa. Kaikkien jäsenien käytössä ovat myös treenikenttä ja yhdistyksen käytössä olevat maa-alueet sekä rakennusetsintäkohteet ja Kuusankosken rauniot.

Hälytysryhmään pääsy edellyttää vaaditun taitotason saavuttamisen joko apu- tai koiranohjaajana sekä  hälytysryhmän suosituksen. Koiran kanssa hälytystehtäville pääsy edellyttää monen vuoden koulutuksen ohjaajalta ja koiralta. Pelastuskoiratoiminta on sitova ja vaativa harrastus, mutta kehittävä ja palkitseva. Pelastuskoiraohjaajalta vaaditaan sitoutumista kouluttautumiseen Palveluskoiraliiton ja Vapepa:n koulutuskaavioiden mukaisesti. Koirakko voidaan hyväksyä hälytysryhmään, kun vaadittava taitotaso joko apu- tai koiranohjaajana on saavutettu. Ja henkilö on myös sitoutunut hälytysryhmän toimintaan.

Onnistunut viranomaisen avustaminen, kadonneen henkilön löytyminen, on kuitenkin erittäin palkitseva kokemus. Myös ryhmän kanssa harjoittelu tuo monia onnistumisen kokemuksia ja vahvistaa kaikkia niitä valmiuksia, joita todellisissa etsinnöissä tarvitaan. Osana hälytysryhmää olet mukana tärkeässä yhteiskunnallisesti merkittävässä vapaaehtois- ja auttamistyössä!

Lisätietoja hälytysryhmätoiminnasta hälytysryhmän ryhmänjohtajalta: Niina Soisalo 040 596 8198
Suomen Palveluskoiraliiton pelastuskoirien ja ohjaajien valmiuskoulutusjärjestelmä
Tietoa Vapepa:sta


Jäsenmaksu tilille:
Kouvolan pelastuskoirat ry

OP:  FI 26 575001 2033 6905

Jäsenmaksu 35 €. Perhejäsenmaksu 15 € (varsinaisen jäsenen perheenjäsen jolla ei ole koulutettavaa koiraa).
Muista käyttää maksuviitettä 20006.


Jäsenmaksu vahvistetaan vuosikokouksessa, älä maksa ko. vuoden jäsenmaksua ennen vuosikokousta.

Lisätietoa jäsenyyteen liittyvistä asioista saat sähköpostitse jäsensihteeriltä tai ottamalla yhteyttä hallituksen jäseniin.Jäsensihteeri
Essi Vainio
kouvolanpelastuskoirat@gmail.com

Jos olet siirtymässä toisesta hälytysryhmästä suoraan Kopeko:n hälytysryhmään, niin ota yhteys:
Vapepa-yhteyshenkilö/hälytysryhmän ryhmänjohtaja
Niina Soisalo
ninnafiesta(at)gmail.com
puh. 040 596 8198